Je elektrische voertuig voordelig opladen met een laadpaal

Een elektrische auto belast het milieu een stuk minder dan een traditionele auto. Daarmee sluit het goed aan bij verduurzaming die deze tijd van ons vraagt.

Het nadeel hiervan is dat je energieverbruik omhoogschiet. Gelukkig is er een duurzame oplossing. Met zonnepanelen op het dak van je woning of je bedrijf kun je je eigen energie opwekken. Die kun je onder andere gebruiken voor je auto.

Zodra je zonnepanelen energie opwekken, kun je die energie direct gebruiken voor het opladen van je voertuig. Ideaal en nog duurzaam ook!

Ja, ik wil een laadpaal

Totaalpakket

Davaro Solar biedt je een totaalpakket voor de installatie van laadpalen, airco’s, zonnepanelen en nieuwe groepenkasten. Zo regel je in één keer de verduurzaming van je huis of bedrijf.

Voorbeeld: voor de combinatie zonnepanelen en een laadpaal is een aanpassing in de meterkast nodig. Als we bij die combinatie bij je installeren, passen we ook je meterkast aan. Zo heb je één aanspreekpunt voor het hele project én het scheelt je in de kosten. Je hoeft namelijk niet een tweede partij in te huren voor de aanpassing van je meterkast.

Laadpalen met load balancing

Zonnepanelen en een autolader zijn een uitstekende en duurzame combinatie. De energie die de zonnepanelen opwekken, kun je namelijk rechtstreeks gebruiken voor het laden van je elektrische Newmotion-wagen.

Om dit goed te laten verlopen, is in de laadpaal load balancing aanwezig. Dit is een innovatief systeem dat automatisch de energietoevoer naar je auto vermindert als de apparatuur in je woning of bedrijf (meer) stroom vraagt.

Let op: dit is niet standaard en is afhankelijk van je autolader.

Offerte aanvragen

De vijf beste laadpaalfabrikanten en -merken

De vijf laadpaalfabrikanten en -merken waar wij de beste ervaringen mee hebben zijn
• Easee-laadrobots
• Mennekes
• EVBox
• Ecotap
• Wallbox
• Newmotion
• Alfen
• BMW-autolader
• Tesla-laadpaal

1 of 3 fasen-stroomaansluiting in de meterkast

Het is mogelijk je elektrische voertuig te laden met twee zogeheten fasenstroomaansluitingen. Dat zijn een 1 fase-stroomaansluiting en een 3 fasen-stroomaansluiting.
• Een 1 fase-stroomaansluiting heeft een laadcapaciteit van 3,7 kW tot en met 7,4 kW
• Een 3 fasen-stroomaansluiting / krachtstroom heeft een laadcapaciteit van 11 kW tot en met 22 kW

Offerte aanvragen

Zakelijk energieverbruik declareren

Wanneer je zakelijk rijdt, is het mogelijk je auto thuis op te laden en de verbruikte energie te declareren aan je bedrijf of werkgever. Dit kan eenvoudig met een kWh-meter in de groepenkast of via het online platform van diverse laadpaalfabrikanten.

Wij installeren laadpalen in een straal van 50 à 60 kilometer rond Eindhoven.

Laadpaal installeren in Eindhoven of omgeving? Neem gerust contact op voor een vrijblijvende afspraak.
Contact opnemen